Petek, Januar 22, 2021

Mizarstvo Strušnik - MATERIALI

Z željo da bi se pri nakupu pohištva čim lažje odločili o izbiri materiala, Vam predstavljamo materiale iz katerih izdelujemo pohištvo za Vas. Izbor dobrega materiala pomeni tudi izbor kakovostenga pohištva. V podjetju Mizarstvo Strušnik vgrajujemo samo kakovostne materiale priznanih blagovnih znamk, saj s tem ohranjamo visoko kakovost in dologo življensko dobo pohištva.

Masivni les

Masivni les je naraven material v različnih lesnih vrstah bodisi domačih ali tujih. Je odporen trajen in na otip prijeten. Ker je naraven je zdravju prijazen. V podjetju Mizarstvo Strušnik si prizadevamo za oživitev masivnega lesa in zato sodelujemo pri projektu les v ponovno življenje. 

Uporablja se za:

  • BIO pohištvo
  • nalepek robov (pri furniranju)
  • fronte z masivnim okvirjem in polnilom
  • leseno konstrukcijo

Barvan mediapan

Mediapan ali vlaknena plošča je izdelana iz lesnih vlaken z dodatkom smole. Visokokakovostni material lahko oblepimo s furnirjem, običajno pa se barva na željen barvni odtenek.

Primeren je za izdelavo kopalniškega in kuhinjskega pohištva, ker je odporen na vlago. V podjetju Mizrstvo Strušnik kopalniško pohištvo izdelujemo izključno iz mediapana.

Kompakt plošča

Kompakt plošča je po sestavi enaka ultrapasu, le da so te plošče debelejše od 8mm do 15mm. Uporabljajo se za oblaganje zidov, izdelavo pregradnih sten, izdelavo tuš kabin. Odporne so na vlago, udarce, čiščenje pa je zelo enostavno.

Kompakt plošče z barvno sredico se uporabljajo v pohištvu za izdelavo kuhinjskih pultov. Površina je prijetna na otip in zagotavlja trdnost in trajnost. Kompakt plošča se uporablja za izdelavo kakovostnega pohištva po meri.

Oplemenitena iverna plošča (iveral)

Oplemenitena iverna plošča ali iveral je izdelana iz iverne plošče, ki je oplemenitena z melamninsko folijo. Iveral je imitacija lesnih vrst in barv, ki so dobavljive v določenih dekorjih proizvajalca. Uporablja se za izdelavo pohištvenih elementov kot so korpusi pa tudi za vidne dele.

Pohištvo iz iveral je cenovno ugodnejše saj ne zagotavlja dobre kakovosti. Primeren je za pisarniško pohištvo, otroške sobe, dnevne sobe...

Furnirana iverica

Plošča je izdelana iz surove iverice, ki se nato oplašča z furnirjem različnih drevesnih vrst, bodisi domačih ali tujih. Furnir je naraven les v debelinah od 0,6mm do 2mm, ki se lepi na površino iverice. Za oplaščanje robov pa lahko uporabljamo furnir ali masivni nalepek. Ker je furnir naraven material daje furnirana iverica videz naravnega lesa.

Prednosti so v tem da je stabilna, to pomeni da se pri sprejemanju in oddajanju vlage ne deformira. Površinski premazi so lahko Laki, lužila, voski, olja...(akril lak, PU lak, vodni lak).Izdelava pohištva po meri, iz furnirane iverice nudi kar največjo kakovost in estetsko dovršenost. Uporablja se za izdelavo vseh vrst pohištva.

Ultrapas

Ultrapas je material stisnjen pod visokim pritiskom. Je zelo odporen na udarce, praske... Uporablja se predvsem za delovne površine (kuhinjski pult, obloga v kuhinji, plošča mize...) Dobavljiv je v različnih imitacijah po dekorjih proizvajalca.

Izdelava pohištva iz ultrapasa prinaša kakovostno pohištvo in praktično neuničljivo pohištvo. Čisčenje je enostavno saj lahko uporabimo tudi čistila na osnovi topil.

Izdelava kuhinjskih front iz ultrapasa nudi izjemno dolgo življensko dobo kuhinje...

Kerrock

Kerrock je material sestavljen iz aluminijevega hidrooksida in polimera akrila. Material je gladek, neporozen, in homogen. Združuje trdoto in videz naravnega kamna obenem pa je prijetnejši na dotik.

Uporablja se za delovne plošče, za kuhinjsko pohištvo in kopalniško pohištvo. Z gretjem ga je možno oblikovati v različne oblike.

Steklo

Steklo se danes zelo veliko uporablja v pohištveni industriji, še posebno za moderno pohištvo. Uporablja se za steklene obloge v kuhinji, fronte z alu okvirji, delovne površine miz....

Na voljo imamo več vrst stekla:

  • prozorno steklo
  • jedkano steklo
  • peskano steklo
  • barvano steklo
  • steklo s fototapeto (fotoprint)